navigatie overslaan
Tip voor jou

Maak een prachtige ballonvaart over het Sallandse landschap

  • 2 minuten leestijd
  • 954 x bekeken

Met een ballon over het Sallandse landschap varen is een bijzondere ervaring.

Varend door de lucht heeft u vanuit de mand schitterend zicht op het landschap, natuur, dorpen, boerderijen en ook op wolkenpartijen of ondergaande of opkomende zon.

Ongeveer drie kwartier voor het vertrek verzamelen piloot, crew en passagiers zich op het opstijgterrein. De ballon wordt gezamenlijk opgebouwd en u krijgt van de piloot nog een korte “briefing” met instructies over het aankomende avontuur.

De ballon wordt met behulp van een ventilator met koude lucht gevuld, dan verwarmt de piloot met branders de lucht in de ballon. Wanneer de ballon recht opstaat kunt u instappen. De piloot doet nog de nodige veiligheids controles en wanneer de ballon voldoende gevuld is met warme lucht zal zij het luchtruim kiezen.

De ballon drijft met de wind mee, afhankelijk van de windrichting en windsnelheid. U kunt genieten van de vergezichten. De ballonvaarder vertelt ondertussen waar u zich bevindt en wijst u op bijzonderheden in het landschap. In de mand is het stil en niet koud, u vaart immers met de wind mee.

Na ongeveer een uur zoekt de piloot een geschikt landingsterrein.

De ballonvaart wordt stijlvol afgesloten met een glaasje champagne en wie voor het eerst een ballonvaart maakt krijgt te maken met de traditionele “ballondoop”. U wordt weer teruggebracht naar het opstijgterrein en onder het genot van een drankje wordt er nagepraat over de gebeurtenissen. Ballonvaren is weersafhankelijk. Alleen met de juiste weersomstandigheden gaat de ballon van Van der Kolk ballonvaarten de lucht in. Veiligheid staat voorop. Daarom wordt er op de geplande datum van de ballonvaart altijd nog even contact met u opgenomen, over het al dan niet doorgaan van de vaart.

Ballonvaren is een unieke ervaring. Ook als cadeau aan vrienden, familie of zakelijke relaties is een ballonvaart zeer geschikt. Voor vragen of speciale arrangementen kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen.

Wilt u meer informatie of een ballonvaart boeken?

Kijk dan op de website van Van der Kolk Ballonvaarten:

Klik hier voor meer informatie en contactgegevens

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Toon meer verhalen

Ook interessant